Over Kapteijns BV

Een stukje geschiedenis

In 1977 startte Christ Kapteijns, naast zijn melkveebedrijf, Loonbedrijf Chr. Kapteijns. Drie jaar later komt zijn zoon, Mari Kapteijns, bij hem werken. Samen verrichten zij diverse loonwerkzaamheden zoals hooien, gras inkuilen, mest uitrijden en akkers bewerken.

Acht jaar na het ontstaan van het loonbedrijf koopt Christ zijn eerste (mobiele) kraan, een Atlas 1202, waarmee ze de eerste grondwerkzaamheden uitvoeren. Vanaf dat moment kunnen ze sloten opschonen bij boeren, kuilen onder stoppen, mest laden en kleine grondwerkzaamheden uitvoeren. Daarna volgt een minigraver (Pel-Job EB 14.4) waarmee meer kleine grondwerkzaamheden verricht kunnen worden.

In 1988 besluit zoon Mari het bedrijf over te nemen en gaan ze verder onder de naam MKapteijns Loon- en Grondwerken. In de jaren daaropvolgend gaat Mari zich steeds meer richten op het grond- en sloopwerk en koopt een mobiele kraan, Kipper vrachtwagen, CAT shovel en een minigraver.

Vanaf 1994 groeit het aantal opdrachten snel en worden de eerste medewerkers aangenomen. En met extra mankracht is ook extra materieel gewenst en wordt het machinepark verder uitgebreid. De groei houdt aan in de zes opvolgende jaren groeit het personeelsbestand uit tot 10 medewerkers. In deze periode komen er steeds meer sloopopdrachten bij. In 2000 besluit Mari dan ook de bedrijfsnaam te veranderen naar Mkapteijns Sloop- en Grondwerken.

In 2003 wordt Aannemingsbedrijf van de Broek uit Schijndel overgenomen en omgedoopt tot MK Rioolservice, waarmee een extra dienst aan het portfolio wordt toegevoegd: het repareren, onderhouden en aanleggen van rioolstelsels.

Het 25-jarig bestaan van ons familiebedrijf wordt gevierd in 2013. Vanaf dat moment gaat ook Raymond, zoon van Mari, zich bezig houden met het bedrijf. Een derde generatie Kapteijns vraagt om een iets aangepaste bedrijfsnaam: Kapteijns BV Sloop- en Grondwerken.

Kapteijns BV Sloop- en Grondwerken

Door de jaren heen is ons aanbod van diensten flink uitgebreid. Evenals ons machinepark. Dankzij ons complete machinepark beschikken wij over vele moderne grond- en sloopwerkmachines, waarmee we voor iedere klus het juiste materieel hebben. Zo zijn we in staat om werkzaamheden perfect te verrichten, ongeacht de bodemgesteldheid of weersomstandigheden. Ook projecten op een moeilijk bereikbare locaties zijn geen probleem.

Afgelopen jaren is ons bedrijf blijven groeien. Steeds meer opdrachtgevers, zowel bedrijven als particulieren, door heel Nederland weten ons te vinden. Dagelijks werken we met zo’n 18 vaste medewerkers en meerdere ZZP-ers en tijdelijke krachten aan diverse mooie projecten. Het gevolg: we zijn we uit ons jasje gegroeid. In 2017 hebben we een start gemaakt met onze nieuwbouw. Met ons nieuwe kantoor, een extra loods voor het materieel en uitbereiding van ons opslagterrein zijn we klaar voor de toekomst!

Investeren in de toekomst

Wij houden van ons vak en vinden het goed opleiden van jonge mensen voor ons vak belangrijk. Vandaar dat Kapteijns BV erkend leerbedrijf is. Studenten die veel willen leren in een groeiende organisatie zijn bij ons altijd van harte welkom. Eenmaal in het vak is het op de hoogte blijven van ontwikkelingen in onze branche vereist. Dit doen we door regelmatig, met het hele team, cursussen en trainingen te volgen.

Kwaliteit

Bij Kapteijns BV vinden wij kwaliteit belangrijk. Wij zijn dan ook VCA gecertificeerd en werken volgens de Beoordelingsrichtlijn Veilig en Milieukundig Slopen (BRL SVMS-007).