PERSBERICHT – Kapteijns BV wordt per 1 oktober overgenomen door H. Kuijpers BV

Sint-Michielsgestel / Sint-Oedenrode, 29 september 2022 – Na vele goede gesprekken is de kogel door de kerk: Kapteijns BV te Sint-Michielsgestel wordt overgenomen door H. Kuijpers BV uit Sint-Oedenrode.

Vanaf 1 oktober 2022 worden vrijwel alle werkzaamheden van Kapteijns BV overgenomen door H. Kuijpers BV. Alleen de rioolservice blijft in handen van de heer Mari Kapteijns en gaat verder onder de naam MK Rioolservice, een naam die in Sint-Michielsgestel en omgeving al jarenlang bekend is.

Alle overige werkzaamheden (sloop-, grond- en straatwerken, containerverhuur, terreininrichting en gladheidsbestrijding) worden voortgezet onder de vlag van H. Kuijpers BV.

Veranderingen

“Afgelopen jaren is Kapteijns BV flink gegroeid. We mochten steeds meer mooie projecten realiseren, steeds meer (onder)aannemers, overheidsinstellingen en particulieren wisten ons te vinden. We hebben deze projecten, met ons team, altijd met veel plezier uitgevoerd.” vertelt Raymond Kapteijns, DGA bij Kapteijns BV.

Dat groei niet alleen voordelen met zich meebrengt heeft Raymond ondervonden: “Er is afgelopen jaren veel veranderd op het gebied van wet- en regelgeving en ook de arbeidsmarkt staat op z’n kop. Dit vraagt om een andere kijk op ondernemen. Mijn werkzaamheden verschoven langzaamaan van buiten, bij de projecten, naar bijna fulltime op kantoor. En daar ligt niet mijn expertise.”

Verschillende opties zijn de revue gepasseerd, waarbij een overname de beste keuze bleek.

Medewerkers voorop

Via Cumela, de brancheorganisatie voor groen, grond en infra, kwam Raymond in contact met de gebroeders Kuijpers, Harm en Koen, beide DGA bij H. Kuijpers BV. Na een eerste kennismaking was er direct een goed gevoel. Een gevoel dat tijdens het verdere proces steeds weer werd versterkt.

De bedrijfsculturen van de organisaties passen bij elkaar: informeel, open en flexibel. Zowel Kapteijns BV als H. Kuijpers BV zorgt goed voor hun medewerkers en klanten. Ze werken graag hard en gaan nieuwe uitdagingen niet uit de weg. “Ik ben ervan overtuigd dat onze medewerkers zich bij H. Kuijpers BV net zo thuis gaan voelen als dat zij zich bij ons thuis voelden. Dat ze hier een goede basis hebben en een stabiele toekomst. En dat is het belangrijkste.” Aldus Raymond.

Toekomstplannen

Alle medewerkers én Raymond Kapteijns zelf, gaan mee over naar H. Kuijpers BV en daar is Harm enthousiast over: “Wij hebben altijd de ambitie gehad om te groeien en dat is onmogelijk zonder goede medewerkers. In onze branche is goed personeel al jarenlang schaars en de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt maken het er niet beter op. Dankzij deze overname krijgen wij er ineens een flinke club van ervaren en gemotiveerde collega’s bij en daar zijn we blij mee.” Koen vult nog aan: “We gaan met z’n allen, met het hele team, aan een mooie toekomst bouwen. Een toekomst waarin we nog meer mooie projecten voor onze klanten kunnen maken!”